Välkommen till ponnyridskolan

Vi hyr in oss på Haråsgården i Fjärås. Ridskolan startades 1993. Här finns ca 150 elever i veckan och de är alla medlemmar i Fjärås Ryttarförening.

För att få bra lektioner har vi max 6 elever i våra grupper. Du kan även välja att rida i en mindre grupp. Här finns specialgrupper i dressyr och hoppning.

Vi som arbetar med ridskolan är Susanne Ruus och Karina Sporrborn. Vi har båda lång erfarenhet av hästar och barn. Susanne har ridledarutbildning och Karina är auktoriserad SV. Ridlärare Level 3 och C-tränare i dressyr. Vi har båda tävlat i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Målgrupp är barn och ungdomar 6-18 år Utbildningsplan Vår målsättning är att med tiden ska eleverna få sådana kunskap att de kan rida och sköta en häst på ett så säkert sätt som möjligt. Till en början krävs ett stort engagemang av föräldrarna för att eleverna ska känna sig trygg med hästen.

Ridskolan erbjuder

Grundutbildning
Sitsträning
Fysträning med barbackaridning